Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 14:31

[info]dienasgramata:

Zinātnieki beidzot atraduši izskaidrojumu tam, kā Jēzus varējis staigāt pa ūdens virsu

LETA--REUTERS. Lai gan Jaunajā derībā teikts, ka Jēzus Kristus staigājis pa ūdens virsmu, iespējams, tam bijis mazāk brīnumains izskaidrojums - viņš gājis pa peldošu ledus gabalu.

Floridas štata universitātes okeanogrāfijas profesors Dorons Nofs savos pētījumos atklājis, ka neparasta ūdens un atmosfēras apstākļu kombinācija pašreizējā Izraēlas teritorijā varētu būt izraisījusi Galilejas jūrā ledus veidošanos.

Nofs izmantoja datus par Vidusjūras virsmas temperatūru un statistikas modeļus, lai pārbaudītu Galilejas jūras jeb pašreizējā Kinereta ezera temperatūras dinamiku.

Pētījumā atklājās, ka aukstākas gaisa temperatūras periods pirms 1500 līdz 2600 gadiem varētu būt sakritis ar desmitgadēm, kurās, iespējams, dzīvojis Jēzus.

Sakarā ar temperatūras samazināšanos ledus uz saldūdens ezera varētu būt bijis gana biezs, lai noturētu cilvēka svaru, savukārt vērotājiem no attāluma būtu gandrīz neiespējami redzēt ūdens apņemto ledus gabalu.

Nofs pavēstīja, ka viņš piedāvājot savu pētījumu, kas publicēts žurnāla "Journal of Paleolimnology" aprīļa numurā, kā "iespējamu skaidrojumu" Jēzus staigāšanai pa ūdens virsmu.

"Ja jūs jautātu man, vai es ticu, ka kāds staigājis pa ūdens virsmu, - nē, es neticu," sacīja profesors. "Iespējams, kāds gājis pa ledu, es nezinu. Es ticu, ka tam bija kāds dabisks izskaidrojums. Jautājumu, vai mūsu pētījums izskaidro Bībeles stāstījumu, mēs atstājam citiem."

Deviņdesmito gadu sākumā Nofs izvirzīja teoriju, ka ir zinātnisks izskaidrojums arī tam, kā Mozus pašķīris Sarkano jūru. Viņaprāt, jūras pašķiršanos izraisījuši vēja un jūras apstākļi, par ko Nofs saņēmis naidīgas vēstules, lai gan profesora uzskati neizslēdz rakstīto Bībelē.

Nofs saņēmis nicīgas vēstules arī saistībā ar jaunākajiem pētījumiem.

"Viņi man jautāja, vai kā nākamo es centīšos izskaidrot augšāmcelšanos," piebilda profesors.


 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata