Nepabeigtā dienasgrāmata


3. Aprīlis 2006

(bez virsraksta) @ 19:12

Kāda Valkas rajona iedzīvotāja saindējusies ar AS "Smiltenes piens" ražotu saldo krējumu, gūstot mutes dobuma ķīmiska rakstura apdegumu.
PVD inspektori pārbaudē konstatējuši, ka saldais krējums piesārņots ar nātrija hidroksīda šķīdumu, kas tika izmantots ražošanas līniju mazgāšanai.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: 3. Aprīlis 2006 - 19:17
(Link)
Nu, vai zini. Es ar tās pienotavas izstrādājumus mēdzu pirkt.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Aprīlis 2006 - 19:20
(Link)
Saldais krējums, kas izraisīja mutes dobuma apdegumu, ražots 30.martā. Kopumā šai dienā uzņēmums saražojis 96 saldā krējuma iepakojumus 0,5 kilogramu tilpumā un 1989 saldā krējuma iepakojumus 0,2 kilogramu tilpumā.

Pārbaudes laikā inspektori atklāja, ka saldais krējums, kurš safasēts 0,5 kilogramu iepakojumā, uzņēmuma darbinieku neuzmanības dēļ ticis piesārņots ar nātrija hidroksīda šķīdumu, kas tika izmantots ražošanas līniju mazgāšanai.

Veicot pārbaudi, inspektori atklāja, ka, safasējot vienu daļu saldā krējuma, darbiniece, kas atbild par šo procesu, apturējusi līnijas darbu un pametusi darba vietu. Viņas prombūtnes laikā ar nātrija hidroksīda šķīdumu tika mazgāta blakus esošā krējuma ražošanas līnija un šķīdums nokļuvis arī netālu esošajā spainī. Kad darbiniece atgriezusies darba vietā, viņa spaini piepildījusi ar saldo krējumu, ielējusi to fasētājā un turpinājusi fasēt gatavo produkciju.
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: 3. Aprīlis 2006 - 19:28
(Link)
Izklausās pēc 80. gadu trash šausmu filmas. Vēl tikai vajadzētu kaut ko radioaktīvu, kā arī kādu skolu ar frīkainiem skolēniem, kas saindējas pirmām kārtām.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 3. Aprīlis 2006 - 19:31
(Link)
un kapsētu tuvumā, kur nelaiķīšiem augšāmcelties :)
[User Picture Icon]
From:[info]casiopea
Date: 3. Aprīlis 2006 - 22:15
(Link)
briesmīgi iedomāties.

Nepabeigtā dienasgrāmata