Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

k?? es grasos braukt uz Franciju, t?? tur s??kas nemieri @ 10:45

[info]dienasgramata:

Francijas policija agrā sestdienas rītā iebruka Parīzes Sorbonas universitātē, kur bija iebarikādējušies vairāki simti studenti, protestējot pret valdības izstrādāto jaunatnes nodarbinātības programmu.

Parīzes policija brīdi pirms plkst. 4 sestdienas rītā iebruka universitātē un desmit minūšu laikā padzina no tās aptuveni 400 studentus, kas universitātes ēkā atradās trīs diennaktis.

Studentu līderi pavēstīja, ka darbs vairāk nekā pusē no 85 Francijas universitātēm ir pilnībā vai daļēji paralizēts, taču izglītības ministrs Žils de Robjēns apgalvoja, ka streiks aptvēris tikai 11 universitātes, bet vēl 20 augstskolas izjutušas tikai nenozīmīgus darba kavējumus.

Uzstājoties valsts radio, Robjēns nosodīja universitāšu slēgšanu. "Vēlos aicināt ikvienu izrādīt atbildību. Demonstrācijas universitātēs ne tikai ir nedemokrātiskas, bet var būt bīstamas," teica ministrs.

Piektdien protestu laikā Natēras universitātē Parīzes priekšpilsētā pa kāpnēm novēlās kāds students ar īpašām vajadzībām un tika nogādāts slimnīcā, norādīja Robjēns.

"Diskusijas ir jaukas, taču, godīgi runājot, kad 20 vai 30 cilvēki traucē 1000 studentiem, kas vēlas doties uz savām studijām, tas nav pieņemami," piebilda ministrs.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata