(bez virsraksta) @ 15:17
![](http://kalorijas.inbox.lv/2/images/login_bg.gif)
| | Add to Memories | Tell A Friend
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|
3. Marts 2006Commentskotletītes
(piedod, galīgi ne par tēmu, vienkārši sagribējās kotletītes ar kartupeļu biezputru, tā pavisam latviski sen nav ēsts) vakar braucu garām bērnības vietām, atcerējos Diētisko ēdnīcu Jelgavas nomalē, kur vienmēr gājām ar mammu pēc bērnu poliklīnikas apmeklējuma un ēdām diētisko šniceli, apbārstītu ar rīvmaizi
(Reply to this)
(Parent)
o jā, to es apguvu no garšīgi un veselīgi ēdieni - kā pagatavot balto un kā - brūno mērcīti, nedaudz piededzinot tos miltus. nezinu, kā lai šodien pielieto šīs fundamentālās zināšanas
O! Jā. Apcep apmēram 1,5 cm garos gabaliņos sagrieztus cīsiņus ar sīpoliem. Pagatvo sarkano krējuma-miltu mērci. Pasniedz (atkal!) ar kartupeļu biezputru. Klāt dzer pienu.
Un vēl ar sarkano mērci pasniedz ēdnīcas šniceli (nu, tajā ēdnīcā pie benzīntanka bija īpaši garšīgi), bet ēdnīcas šniceles recepte, es baidos, ir grimusi aizmirstībā.
es pēc tam ilgi nevarēju saprast, kāpēc Austrijā par šniceli sauc to, kas izskatās pēc karbonādes, bet pie mums par šniceli sauca garenu kotleti
un jā, man tās ēdnīcas šniceles vienmēr garšoja labāk par kotletēm, es domāju, tas dēļ tās rīvmaizes
(Reply to this)
(Parent)
es neatceros, no kurienes tas man, bet bērnībā man patika cept kāpostus - sagriezt strēmelēs un cept eļļā ar sāli, kamēr daļa kāpostu kļūst apdegusi melna, tad ēst ar biezu krējumu... šaubos, ka kaut kas tāds ir bijis rakstīts kulinārijas grāmatās
tais senajos laikos, kad domāja, ka eļļa ir diētisks produkts, mēs ar draudzeni Daci Vecāķos gatavojām diētiskās vakariņas: apmēram puspudelē eļļas cep sīki sagrieztus kāpostus, sarīvētus burkānus, sīpolus, beigās pērlej ar olu:) un piedzer puspudeli šņabja.
(Reply to this)
(Parent)
un vispār tu varētu vienreiz uzaicināt uz pudienām va vakariņām, pagatavot kādu no sevis aprakstītajiem ēdieniem. protams, tā kā es esmu samērā garlaicīga persona, jāpieaicina vēl kāds viens cilvēks, tāds, kurš visu laiku runā.
|
|
Powered by Sviesta Ciba |
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|