Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 12:47

[info]dienasgramata:

LETA: Iespējams, tiks atcelts astronautiem noteiktais alkohola lietošanas aizliegums Starptautiskajā Kosmosa stacijā, vēsta Krievijas ziņu aģentūra «Interfax».

Šāda atļauja varētu tikt sniegta, pateicoties Krievijas amatpersonām, kuras uzskata, ka «nostrādinātajiem kosmonautiem jādod iespēja atjaunot spēkus».

«Viņi pavada vairāk nekā pusgadu orbītā ar smagu darba slodzi, īpaši nogurdinošo kosmosa pastaigu laikā, kad viņi var zaudēt vairākus kilogramus svara dažu stundu laikā,» skaidroja Krievijas kosmosa programmu mediķu komandas pārstāvis. «Daudzi cilvēki uzskata, ka neliela alkohola deva palīdzētu viņiem atjaunot spēkus.»

Mērens alkohola patēriņš bija atļauts arī uz bijušās orbitālās stacijas MIR, pirms tā tika izņemta no lietošanas, savukārt Starptautiskajā Kosmosa stacijā stingrs alkohola lietošanas aizliegums ir spēkā visu laiku, kopš Krievija un ASV nosūtīja turp pirmo apvienoto darba komandu.

Alkohola aizliegumu stacijā ir ieviesusi ASV kosmosa izpētes aģentūra NASA, taču zināms, ka Krievijas kosmosa aģentūra ignorē kosmonautu slepeni līdzi paņemtās konjaka pudeles, no kurām tiek iemalkots svētkos un dzimšanas dienās.

Domājams, ka arī starp Ziemassvētku dāvanām, kas ar kravas kosmosa kuģi tika nosūtītas uz Starptautisko Kosmosa staciju, ir ar liķieri pildītas šokolādes konfektes, kas tiek uzskatīts par pirmo soli aizlieguma atcelšanas virzienā.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata