Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

"Mazie zv??ri??i ir satraukti, jo vi??iem nav ko ??st." @ 07:53

[info]dienasgramata:

LETA--BBC. Krievijā kādā parkā vāveres līdz nāvei sakodušas klaiņojošu suni, kurš uz tām rējis. Aculiecinieku stāsti liecina, ka vāveres dzīvniekam acīmredzot uzbrukušas, lai remdētu badu, ko izraisījis čiekuru trūkums tuvējā mežā.

Garāmgājēji Tālo Austrumu ciematā nav paspējuši novērst melno vāveru uzbrukumu, jo tas ildzis tikai apmēram minūti. Vāveres aizskrējušas no sava upura, kad tuvojās cilvēki, nesot svaigas gaļas gabalus.

Iespējams, vāverēm nācās meklēt citus pārtikas avotus sakarā ar čiekuru trūkumu, tomēr zinātnieki ir noskaņoti skeptiski.

Uzbrukums noticis parka teritorijā piejūras ciemā Lazo, un to redzējuši trīs iedzīvotāji. Noklīdušais suns klaiņojis zem kokiem un rējis uz vāverēm, kuras slēpās tā zaros, bet tad pēkšņi vairākas no tām nolēkušas lejā un uzbrukušas.

"Viņas burtiski izķidāja suni," žurnālisti citē laikraksts "Komsomoļskaja pravda". "Kad tās redzēja cilvēkus, viņas izklīda katra uz savu pusi, ņemot līdzi gabalus no sava medījuma."

Zinātnieks Mihails Tijunovs sacīja, ka viņš par šādu uzbrukumu dzirdot pirmo reizi.

Vāveres, kurām trūkst proteīna avotu, gan mēdzot uzbrukt putnu ligzdām, tomēr doma par suņa nokošanu līdz nāvei viņam šķiet "absurda".

"Ja tas patiešām noticis, apstākļi mūsu mežos acīmredzot ir pavisam slikti," viņš piebilda.

Laikrakstā minēts, ka tas nav pirmais netipiskais uzbrukums šoruden, jo nesen šajā pašā reģionā burunduki terorizējuši kaķus.

Lazo iedzīvotājs stāstīja, ka vietējā mežā šogad neesot neviena čiekura. "Mazie zvēriņi ir satraukti, jo viņiem nav ko ēst," viņš piebilda.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata