Nepabeigtā dienasgrāmata


15. Augusts 2005

(bez virsraksta) @ 01:03

mani kopš agras bērnības uzbudina vientulība, atceros, kā gāju uz vecmāmiņas mājām, tas bija no viena ciema līdz otram pāri pļavām un nelieliem mežiem, kā tāda Sarkangalvīte, un pa ceļam neviena cilvēka, vēl man patika lielās pļavas, tādās, kurās tu ieej un neredzi nevienu pašu malu, tikai saziedējušas smilgas, vai piemēram, iet pa dzelzceļa sliedēm, kamēr beidzas visas apdzīvotās vietas, tikai mežs, uz visām pusēm mežs, reiz atradu pie sliedēm izbirušus kukurūzas graudus, laikam vilciens vedis kukurūzu, bet es nekad agrāk tos nebiju redzējis, tādus cietus un dzeltenus, man likās, ka nu jau es esmu aizgājis par tālu, jā, tas uzbudinājums no sajūtas, ka tuvumā nav neviena paša cilvēka un es varu darīt, ko es gribu, to tik un tā neviens neieraudzīs, kaut kāda jocīga vēlēšanās - darīt, ko gribu, jo neko tādu, ko es nebūtu drīkstējis savā istabā vai, par ko šobrīd būtu jābrīnās, es nevarēju izdomāt vai izdarīt, nē, ne jau pati visatļautība, bet tikai tā sajūta, tā bija salda un uzbudinoša, nevis tas, ka es uzbudinājos seksuāli, nu, ka būtu erekcija, nē, bet tās skudriņas, tie tauriņi pavēderē, un šķiet, ka tūlīt, tūlīt kaut kas notiks, vēl man vienmēr ir paticis sēdēt tukšā kinoteātrī, lielā, tumšā kinoteātrī vienam pašam, vai piemēram tukšā bibliotēkā starp grāmatu plauktiem, arī kaut kāda īpaša vientulība, kaut kas tāds, ka neļauj nevienam citam pietuvoties manai telpai, turklāt tur fiziskās un garīgās telpas suverenitāte dīvainā kārtā saplūda vienā, man vienmēr bibliotēkas šķitušas ļoti erotiskas un naktis, kad visi citi visā pasaulē guļ, tādas klusas un bezgalīgas naktis, starp citu, esat ievērojuši, cik vientulīgi ir saullēkti, deviņās situācijās no desmit vērojot saullēktu, jūs būsiet viens vai sliktākajā gadījumā - kopā ar kādu, ar ko esat pavadījis visu nakti divatā, varbūt, no tā arī rodas visas tās mīlestības, sekss un īpašās jūtas pret kādu cilvēku - no tā, ka būt divatā ir mazākā iespējamā nevientulība, tas ir - gandrīz ideāls
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]pelican
Date: 15. Augusts 2005 - 01:35
(Link)
kaut kas ļoti pazīstams, man tas ir kā neciešama vēlme tikt sev klāt, uzšķērst, apēst, ieritināties, braucīt elkoņus, apskaut, traki mīlēties un nomirt ar sevi. Un es vēljoprojām uzstājīgi uzskatu, ka mēs visi esam viens un katrs atsevišķi tikai kā elopjoša pora un uz ķermeņa. Un acis, tūkstoš acis, kas raugās uz iekšu.
[User Picture Icon]
From:[info]pelican
Date: 15. Augusts 2005 - 02:05
(Link)
jā, un tas,ko es gribēju pateikt, ka ir tik forši justies vienīgajam pārstāvis un nejust iekšējās telpas (mānīgi domātās ārējās) acu stroboskopu pieskārienus, atslābināties un raudzīties ārā, piemēram uz saullēktu. piedo, ka patraucēju :)
[User Picture Icon]
From:[info]zum
Date: 15. Augusts 2005 - 07:08
(Link)
Par tiem acu stroboskopu pieskārieniem labi pateici.
From:[info]teeja
Date: 15. Augusts 2005 - 02:34
(Link)
drīkstu darīt visu ko gribas bet neko negribas
From:[info]teeja
Date: 15. Augusts 2005 - 02:37
(Link)
pārfrāzēt Pāvilu - "viss tev ir atļauts, bet neko negribas".
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 15. Augusts 2005 - 07:57
(Link)
gribas pārfrazēt Pāvilu?
[User Picture Icon]
From:[info]bez4pieci
Date: 15. Augusts 2005 - 08:45
(Link)
pārfrizēt??

bet vispār es gribēju teikt, ka man bērnībā bija līdzīgi, un arī šiet'n'tagad ar manu jauno dzīvokli ir līdzīgi. būt vienam ir ļoti erotiski un - arī ja nav erotiski - vienmēr ir visinteresantāk. tikai ik palaikam vajag kādu, kam par to pastāstīt.
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: 15. Augusts 2005 - 15:46
(Link)
Pārfrizētais Pāvils :DD
[User Picture Icon]
From:[info]bez4pieci
Date: 15. Augusts 2005 - 16:00
(Link)
ir svarīgi, kur ir celiņš
From:[info]murse
Date: 15. Augusts 2005 - 03:26
(Link)
jā, man ir labi pazīstami tie vienatnes, attāluma tauriņi. kad ir kluss, cilvēki vai nu guļ vai ir kaut kur gabalā, un tu sajūti savu būtību, pulsu, domas kļūst gandrīz dzirdami skaļas un vēderā kņud :) jauki tu aprakstīji.
[User Picture Icon]
From:[info]honeybee
Date: 15. Augusts 2005 - 07:48
(Link)
"varbūt, no tā arī rodas visas tās mīlestības, sekss un īpašās jūtas pret kādu cilvēku - no tā, ka būt divatā ir mazākā iespējamā nevientulība, tas ir - gandrīz ideāls"

žetons
[User Picture Icon]
From:[info]uks
Date: 15. Augusts 2005 - 09:45
(Link)
rodas sekss un lielpilsētas.
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 15. Augusts 2005 - 10:09
(Link)
Gluži par mani uzrakstīji. Tikai, lūdzu, turpmāk nelieti izteicienu "tauriņi pavēderē", ja? Tie tauriņi man ir apnikuši, un uzreiz jādomā par Rukšāni.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 15. Augusts 2005 - 10:10
(Link)
to jau tik daudzi te cibā lieto, ka es domāju - tā vienkārši saprotamāk
[User Picture Icon]
From:[info]bez4pieci
Date: 15. Augusts 2005 - 16:01
(Link)
es nezkāpēc pirmo reizi dzirdu
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 15. Augusts 2005 - 10:09
(Link)
Nu jā, bet skaisti. Skaisti un precīzi. Nez kādēļ es tā nevaru.

Nepabeigtā dienasgrāmata