Nepabeigtā dienasgrāmata


12. Oktobris 2003

Un t?? beidz??s Kanta ????szemes gaitas @ 21:24

Īpašās, dzīvinoši klusās saulainās dienās Kantu veldzēja pati vasarnīca alkšņu pavēnī un klusā, vientuļā ieleja, caur kuru līkumoja neliels strautiņš ar ausij tīkami čalojošu ūdenskritumu. Reizšī mazā lauku ainava piepeši pamodināja sen snaudošu, tomēr dzīvu atmiņu par kādu debešķīgu jaunībā piedzīvotu vasaras dienu, kuru viņš bija pavadījis lapenē upes krastā - upe tecēja cauri sena un tuva drauga, ģenerāļa fon Losova īpašumiem. Viņš šķietami vēlreiz izdzīvoja šo rītu, domājot tās pašas domas kā toreiz un sarunājoties ar mīļiem draugiem, kuru vairs nebija. Viņa pēdējais izbrauciens nebija uz manu vasarnīcu, bet gan uz viena drauga dārzu. Viņš vēlējās satikt šo seno draugu, un es viņu pavadīju. Mēs ieradāmies pirmie un mums bija jāgaida. Tomēr Kants jau bija tik vājš, ka pēc dažiem gaidīšanas mirkļiem viņam šķita, ka pagājušas vairākas stundas. Savu draugu nesagaidījis, viņš ar satrauktu prātu aizgāja. Un tā beidzās Kanta šīszemes gaitas.

Teksts: Tomass de Kvīnsijs, mūzika: Gevins Braierss
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 12. Oktobris 2003 - 22:15
(Link)
Jauki beidzās:)
From:[info]vissviens
Date: 12. Oktobris 2003 - 23:54
(Link)
baigi neslikts pastāstiņš, taču Tomass de Kvīnsijs gan man kaut kā pasprucis garām. man, protams, dikti gribētos zināt kas tas tāds par putnu..
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 13. Oktobris 2003 - 00:11

Re:

(Link)
a no vienas puses tā ir dziesma, ko šovakar dzirdēju Jāņa baznīcā
a no otras puses tā ir grāmata par Imanuela Kanta pēdējām dienām, ko operā pārvērst grib Braierss
a Kvīnsijam pieder vēl tādi burvīgi rakstu darbi:

"Angļu opija lietotāja (oriģinālā - ēdāja) grēksūdze" 1821
"Ebreju lēdijas tualete" 1828
un, mana mīļākā - "Slepkavība kā viena no daiļajām mākslām" 1827, kas patiesībā ir lekciju kurss, nolasīts kaut kādiem studentiem.

vairāk te: http://cepa.newschool.edu/het/profiles/quincey.htm

Nepabeigtā dienasgrāmata