Nepabeigtā dienasgrāmata


19. Septembris 2003

r??ta cit??ts (gai??ais) @ 09:15

Papē septembrī manīts līdz šim Latvijā tikai vienu reizi sastaptais bridējputns platknābja pūslītis, BNS uzzināja mājas lapā putni.lv.


Platknābja pūslīti ("Phalaropus fulicarius") novērojušais Viesturs Vintulis BNS pastāstīja, ka putnu manījis 2. septembrī. "Es tur fotografēju bridējputnus, un tas putns tur maisījās, joka pēc to nofotografēju. Es pirmajā brīdī pat nedomāju, ka tas ir tas, bet pēc tam pēc noteicējiem to noskaidroju," sacīja Vintulis.


Iepriekš platknābja pūslītis redzēts 1997. gada oktobrī, arī Papē. Putns nošauts, un viņa izbāznis glabājas Latvijas Dabas muzejā.

Autors: BNS (18.09.2003)
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 19. Septembris 2003 - 09:55
(Link)
Tas nebiju es.
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 19. Septembris 2003 - 10:18
(Link)
Nezinu par pūslīti, bet man uz lodžijas sākuši putneļi snaust lietainā laikā (MT), pie tam ar sāniņu pie stikla piepsiedušies. Stikli, kā Tu zini, man līdz zemei. Tad es guļu gultā un vēroju viņus, skatos viņu apaļajās actiņās.
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 19. Septembris 2003 - 10:21
(Link)
Man te darbā viens pavasarī šķirbā aiz loga pie sienas ierīkoja ligzdu. Visu vasaras pusi bija dzirdama ņemšanās pa sienas/loga rāmja/nezinu, kas tā īsti par vietu, iekšu, lidošana iekšā ārā. Tagad jau sen visi prom.
[User Picture Icon]
From:[info]tequilla
Date: 19. Septembris 2003 - 10:24
(Link)
Piedodiet par cinismu, bet varbuut sho ar uzreiz vajadzeeja noshaut, ja reiz tik reti sastopams.. Muzeju tachu netruukst, kur izstaadiit, pie tam muzejaa taads eksemplaars buutu 100 reizes biezhaak sastopams nekaa Papee (?)
From:[info]teeja
Date: 19. Septembris 2003 - 21:23
(Link)
nu FUCK apklusti...(un piedod)

jaunaakaas zinjas - tas ir GARLAICIIGI
interesanti fakti - tas nemaz nav interesanti

interesants esi tikai tu, saproti?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 22. Septembris 2003 - 09:29
(Link)
interesanti ir arī vārdi... nesaproti? saproti tikai FUCK un APKLUSTI? tie ir tavi vārdi? vai tā tevi bērnībā sauca vecāki? (un piedod)..

mani interesē tas, kā cilvēki runā, kā raksta, kas sanāk no viņu pateiktajiem vārdiem.. divu nejaušu vārdu salikums dažkārt sevī slēpj lielāku emocionālu slodzi nekā trīs sējumi raudošu memuāru...

"...iepriekš redzēts... nošauts... izbāznis glabājas..."

tu nejūti? tukša ziņa? interesants fakts?
From:[info]teeja
Date: 22. Septembris 2003 - 19:52
(Link)
vai die kaa nokauninaaji mani. :) nemaaku uzvesties, taisniiba. tas vairaak bij domaats par iepr. zinjaam, shii bij jauka ja kas.

bet man vienkaarshi no zinjaam kaa zhanra ir alergjija, un tam ir biograafisks iemesls. taada iracionaala paranoja.

Nepabeigtā dienasgrāmata