Nepabeigtā dienasgrāmata


24. Janvāris 2010

(bez virsraksta) @ 21:01

un vēl nepakautrēšos piebilst, ka raidījumā par "uzbeku" plovu Sirmais ieteica pirkt RIMI Basmati rīsus, jo tie esot "parastie", iepretim "parboiled" rīsiem, kas ātrāk izjūkot, jo ir termiski apstrādāti, bet piebildīšu es tikai to, ka Basmati rīsi ir dārgāki tāpēc, ka ir mākslīgi (?) aromatizēti, jeb, kā saka Vikipēdija: "Basmati rice has a typical pandan-like (Pandanus amaryllifolius leaf) flavour caused by the aroma compound 2-acetyl-1-pyrroline."
 

Comments

 
From:[info]s
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:29
(Link)
Tur jau nav teikts, ka mākslīgi aromatizēti.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:31
(Link)
amariļļos tīti :)
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:32
(Link)
daba ir liela māksliniece
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:35
(Link)
velns, tiešām, tikai ģenētiski sekekcionēti
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:37
(Link)
man vairāk patika stāsts par Likteņšteiņu miera hercogu, kurš nopatentēja Basmatī-līniju, kā tādu sūda adidu.

[The patent secures lines of basmati and basmati-like rice and ways of analyzing that rice, rofl shmofl]
From:[info]perkons
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:51
(Link)
Vot, kas man patīk viņa, Sirmā, gatavošanas stilā, tad tas ir tas, ka vienmēr, cik redzēts, viņš garšvielas nenomēra. Tas ir - ja viņš, vai kāds cits, spēj noturēt vinādu garšu katrai receptei pēc "čuja" - tā ir klase.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:55
(Link)
interesanti zināt, kurš pavārs mēra garšvielas?
[User Picture Icon]
From:[info]dooora
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:58
(Link)
pilsētas mēra pavārs?
From:[info]perkons
Date: 24. Janvāris 2010 - 21:58
(Link)
A huj tu zini? Rītiņam viss tiek sadalīts pa dozēm.
From:[info]perkons
Date: 24. Janvāris 2010 - 22:07
(Link)
Un visi šie pavāri iet irst, arvienvārd sakot, jo tracina viņu "Pavārgrāmtas".
Divas lapiņas bazilika, pieci pipari, trīs ar pusi laurulapas, četri vidēji čilli pipari, 1/2 glāze ūdens, bet pannu pārbaudīt ar vieglu spļāvienu pannā.
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: 24. Janvāris 2010 - 22:23
(Link)
Nu, šitās jau ir pilnīgas glupības. Basmati galīgi nesmaržo pēc plova, un tvaicētie būtu jāvāra droši vien kādu stundu, lai jamie izjuktu!
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 25. Janvāris 2010 - 06:41
(Link)
Man reiz gadījās apmeklēt dzimšanas dienas svinības Istabā, kur par pavāru bija kalpojis Sirmais. Viņš bija uzcepis, jāatzīst, visnotaļ garšīgu kūku, bet... par visām pārējām ēdmaņām piemirsis. Uz mūsu ierosinājumu, ka mēs varētu aizskriet pēc rasola uz Rimi, viesmīle nebija atsaucīga :(

Tas man atsauca atmiņā vēl vienu dzimšanas dienu Istabā, ko bija apmeklējusi kāda mana draudzene. Tajā reizē galds bijis klāts mākslinieciski - uz brūnā ietinamā papīra kompozicionāli izmētātas vistu kājas ar visās malās iztašķītu mērci. Diemžēl bijusi ķibele ar dzimšanas dienas kūku - ne vien trūkušas svecītes, bet kūka jau bijusi laipnīgi sagriezta gabaliņos. No vienas puses jau laikam labi, ka jubilāram nav grādīga elpa ar siekalu piejaukumu jādāļā pāri visai tortei, no otras puses esot bijis mazliet skumīgi.

Tā ka laikam varam secināt, ka Sirmā ēdiens ir labs, bet par izpildījumu dažreiz jāpaklusē (vai arī mēs visi esam snobi, izņemot viņu, protams).
[User Picture Icon]
From:[info]pistole
Date: 25. Janvāris 2010 - 20:52
(Link)
Kā man patīk, kad kāds tomēr forši prot nokritizēt. Uhh!! :)

Nepabeigtā dienasgrāmata