Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 08:04

[info]dienasgramata:

Neatkarīgā: "Divi ASV žurnālisti, atbraukuši uz Latviju veidot reportāžu par krīzes sekām, Rīgu aprakstījuši kā tumšu un klusu pilsētu, kur tirgū pārdod zivju galvas, ko cilvēki, krīzes mākti, vāra zupā."

«Rīga ir neparasti klusa un tumša .. pat viens no nozīmīgākajiem neatkarības un nacionālā lepnuma simboliem – Brīvības piemineklis – grimst pustumsā», «Rīgas ielās ir par 50% mazāk automašīnu nekā pagājušajā pavasarī», «vietās, kur pērn pinte alus maksāja 7–10 dolāru (3,5–5 lati), tagad maksā 2 dolārus (1 lats),» aprakstījuši žurnālisti.

Publikācijai arī pievienota fotoreportāža un vienā no attēliem redzams, ka tirgū tiek tirgotas zivju galvas un bildes paraksts vēsta, ka šo dzīvniekiem paredzēto barību arvien biežāk izmanto arī zupas pagatavošanai, ko apliecinājusi arī zivju pārdevēja. Bet par fotogrāfiju, kur mājas pagalmā redzami vairāki bezsaimnieka kaķi, tiek skaidrots, ka naudas trūkuma dēļ daudzi iedzīvotāji savus mājdzīvniekus pamet uz ielas, radot klaiņojošu kaķu problēmu.

"Žurnālisti izvaicājuši arī uz ielas sastaptos cilvēkus, kuri klāstījuši, ka nespējot samaksāt par līzingā ņemtajiem spēkratiem un bankas tos atņem. Publikācijā aprakstīta bundzinieka Oskara Kurdenko pieredze, ņemot kredītu bankā dzīvokļa iegādei, un viņa pašreizējās grūtības to atdot. Viņš dzīvokļa iegādei ņēmis vairāk nekā 130 000 latu kredītu bez pirmās iemaksas. Kurdenko ikmēneša maksājums ir aptuveni 750 latu, kas ir daudz vairāk, nekā viņš patlaban nopelna."



attēlā - bundzinieks Oskars Kurdenko
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata