Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 20:05

[info]dienasgramata:

LETA: "Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzskata par absurdu likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) ietverto prasību obligāti līdz 1.aprīlim deklarēt ienākumus visām tām personām, kuras saņēmušas autoratlīdzību, kas gadā pārsniedz 600 latus, jeb kuru ienākumiem tiek piemērotas atšķirīgas IIN likmes.

VID Komunikācijas nodaļā aģentūrai LETA uzsvēra, ka prasība obligāti iesniegt IIN deklarācijas izriet no 2008.gada 24.aprīlī pēc FM iniciatīvas pieņemtajiem likuma grozījumiem, kas paredz IIN proporcionālu sadalījumu.

Šīs likuma izmaiņas ar VID neesot saskaņotas, līdz ar to pats VID šobrīd apšauba šādas prasības lietderību un nenoliedz iespēju, ka rosinās šo normu mainīt.

VID apliecināja, ka visu informāciju par IIN ieturēšanu tas saņem no personas, kas atlīdzību izmaksājusi. Līdz ar to prasība iesniegt deklarāciju arī atlīdzības saņēmējam ir uzskatāma par absurdu, jo tiek prasīts vēlreiz iesniegt informāciju, kas jau ir VID rīcībā.

Tomēr Ieņēmumu dienestam likuma prasības esot jāpilda, kaut arī šo prasību "lietderība ir apšaubāma". Pats VID publiski šādu prasību nav izskaidrojis un par to, ka atsevišķām iedzīvotāju grupām deklarācija jāiesniedz obligāti, informējis 27.martā presei nosūtītā paziņojumā.

Kā aģentūrai LETA norādīja VID Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietniece Inese Bahanovska, FM darba grupa patlaban strādājot pie jauna IIN likuma, kurā plānots mainīt arī pašreiz pastāvošo nodokļu maksātāju apkalpošanas sistēmu."
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata