Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 18:48

[info]dienasgramata:

a kā jums šķiet, kas tur KNABā patiesībā notika? cilvēki, pie kuriem bija seifa atslēga, vienkārši paņēma 150 tūkstošus uz mājām, domādami, ka tā nauda jau tāpat nevienam vairs nebūs vajadzīga? vai viņi tomēr gribēja nolikt to atpakaļ, kad būs palietojuši futbola totalizatorā? vai tomēr tas viss ir provokācija un kaut kādi nindzas izzaga naudu, lai uzveltu vainu Loskutovam?

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Velta Zaļūksne atstādinātajai KNAB Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītājai Indrai Veipai un šīs pašas nodaļas bijušajam galvenajam speciālistam Jānim Imšam uzrādījusi apsūdzības par piesavināšanos un bezdarbību.

Kā aģentūra LETA uzzināja prokuratūras Preses centrā, Veipai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 319.panta 2.daļas par valsts amatpersonas bezdarbību - par to, ka viņa, būdama valsts amatpersona, aiz nolaidības neizdarīja darbības, kuras tai pēc likuma un uzliktā uzdevuma bija jāizdara, lai novērstu kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai un ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm, kā rezultātā valsts varai tika radītas smagas sekas.

Tāpat Veipai celta apsūdzība arī pēc KL 179.panta 3.daļas "Piesavināšanās" par to, ka viņa veica svešas mantas izšķērdēšanu, būdama persona, kurai uzticēta sveša manta un kuras pārziņā tā atradusies. Veipai celta apsūdzība par 14 270 latu, 13 995 eiro un 19 487 ASV dolāru piesavināšanos.

Savukārt Imšam celta apsūdzība tikai pēc KL 179.panta 3.daļas "Piesavināšanās" par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, lielā apmērā prettiesiski izšķērdēja svešu mantu, kura viņam bija uzticēta - nodota atbildīgā glabāšanā. Imšam celta apsūdzība kopumā par 75 598 latu, 24 350 eiro un 7 800 ASV dolāru piesavināšanos. Par šāda nozieguma izdarīšanu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata