Nepabeigtā dienasgrāmata


26. Maijs 2008

(bez virsraksta) @ 22:42

maca labi garšo ar humusu
 

Comments

 
From:[info]tiesibsargs
Date: 26. Maijs 2008 - 22:49
(Link)
a humuss ir saskaņā ar "kosher"?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 22:52
(Link)
tur jau tas joks, ka humuss ir arābu ēdiens
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 26. Maijs 2008 - 22:57
(Link)
man gan likās, ka totāli turku!
bet īstenībā jātaisa pašam. tas veikalā pirktais tomēr garšo drusku ķīmiski. es jau sen briestu.
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 26. Maijs 2008 - 23:00
(Link)
ir gardāks svaigs, tas tiesa. bet garšvielas ar vajag svaigas;)
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 26. Maijs 2008 - 23:02
(Link)
šo var risināt arī kaltētas pacepot drusku eļļā
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 23:09
(Link)
humusu gatavo no samīcītiem turku zirņiem, sezama pastas, citronu sulas, sāls un ķiplokiem
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 23:03
(Link)
The word comes from Arabic حمٌص ḥummuṣ[2] 'chickpeas'.
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 26. Maijs 2008 - 23:05
(Link)
nu jā bet jau senie balti chickpeas sauca par turku zirņiem, tā kā šitais tev krastā neizies.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 23:07
(Link)
The chickpea was used as a food item in Palestine before 4000 BC and was a common street dish in ancient Rome. The chickpea was one of the earliest crops cultivated in Mesopotamia. Archeological evidence identifies chickpeas in the Sumerian diet before 2500 B.C. They are included in a 13th century work by Muhammad ibn al-Hasan ibn Muhammad ibn al-Karim al Katab al Baghdadi of Persia for a 'simple dish' of meat, pulses and spices.
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 26. Maijs 2008 - 23:12
(Link)
"common street dish in ancient Rome"... pēdējā savā vakarā Marokā kad man bija beigusies nauda es negāju ēst uz ēstuvi, bet izstāvēju vietējo rindu uz ielas pie onkulīša (bez zobiem protams un ar adītu cepurīti), kas no milzīga katla smēla un bēra katram plastmasas maisiņā pa kausiņam šitos zirņu, virsū turmeriku malto un ar apļveida kustībām samaisīja, maksāja tikai vienu tugriku (6 santīmus), un turpat uz ielas apēdu un TIK GARDI bija, manas labākās un lētākās vakariņas. kruta vispār zināt, ka šitā darīja jau senajā romā.
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 26. Maijs 2008 - 23:07
(Link)
tie zirņi (vārīti karsti ar romiešu ķimenēm (turmeriku) gan ir arābu pamatēdiens (vismaz marokā), bet humusu tur nekur nemanīju.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 23:11
(Link)
vikipēdija saka, ka humusu pasniedz:

* 4.1 Lebanon
* 4.2 Palestine
* 4.3 Syria
* 4.4 Egypt
* 4.5 Jordan
* 4.6 Israel
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 26. Maijs 2008 - 23:13
(Link)
labi labi esi tu krutāks esi
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 26. Maijs 2008 - 23:29
(Link)
labi labi, tev krutāka vikipēdija
[User Picture Icon]
From:[info]zimbabve
Date: 26. Maijs 2008 - 23:14
(Link)
Grieķijā arī.
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 26. Maijs 2008 - 22:55
(Link)
jau likt kko tādu kopā ir pretdabiski:)
/
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 22:57
(Link)
abus šos produktus gatavojuši apgraizīti vīrieši
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 26. Maijs 2008 - 22:59
(Link)
bet lai.
viens otra ēdienu jau nu tie nēedīs, pat ne tuvumā neies.
/ man jau bij aizdoma ka tērēti, bet nu ka lai tik...
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 26. Maijs 2008 - 23:12
(Link)
"Hummus is a common part of everyday meals in Israel."

(c) Wikipedia
[User Picture Icon]
From:[info]zimbabve
Date: 26. Maijs 2008 - 22:49
(Link)
Ciabatai un burkānmaizei ar nav ne vainas.
[User Picture Icon]
From:[info]aleja
Date: 26. Maijs 2008 - 22:51
(Link)
nav taču nekāda humusa
From:[info]neesmusuns
Date: 26. Maijs 2008 - 22:55
(Link)
maca ir garšīga, bet humuss - pretīgs
[User Picture Icon]
From:[info]susuriic
Date: 27. Maijs 2008 - 00:11
(Link)
labāk baltmaize ar dzintarsieru

Nepabeigtā dienasgrāmata