Nepabeigtā dienasgrāmata


18. Jūnijs 2004

K?? noskaidroju??i britu zin??tnieki @ 10:41

Kādā Lielbritānijā veiktā pētījumā secināts, ka 25% cilvēku, kas sevi uzskata par veģetāriešiem, regulāri ēd gaļu. Kopumā aptaujāti 11 000 patērētāju par viņu ēdienkarti divu nedēļu garumā.

Noskaidrots, ka tikai 42% no aptaujātajiem veģetāriešiem nav ēduši gaļu, tajā skaitā putnu gaļu un zivis. Secināts, ka tikai 4% iedzīvotāju Lielbritānijā patiešām ir veģetārieši.

Dietoloģe un uztura speciāliste Džuljeta Kelova (Juliette Kellow) pētījuma rezultātus izskaidro tādējādi, ka ir mainījušies ideāli un ļaudis aizvien vairāk novērtē līdzsvarotu uzturu, par ko liecina proteīniem bagātu produktu – gaļas un zivju – patēriņa pieaugums.

Citos pētījumos konstatēts, ka arvien mazāk britu gaļas ēšanā saskata sirdsslimību vai paaugstināta asinsspiediena draudus. Tātad secināms, ka patērētāji Lielbritānijā arvien labvēlīgāk izturas pret gaļu un tās produktiem.
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]elina
Date: 18. Jūnijs 2004 - 11:00
(Link)
cik jauki visu šo lasīt, ēdot rīta karbonādi ;)
From:[info]ex_viens978
Date: 18. Jūnijs 2004 - 11:32
(Link)
kaukas traks rits ar karbonaadi!!!
From:[info]biezpientaure
Date: 18. Jūnijs 2004 - 11:35
(Link)
drupatas:
- daudzi neēd gaļu jo baidās saslimt un nomirt, bet tas dīvainā kārtā nepalīdz
- kādā ēdnīcā man ir piedāvāts veģetārais olu sacepums ar mazītiņiem gaļas gabaliņiem - bija gardi, bet nekādi ne veģetāri ;)
- nesaprotu t.s. vegānus kuri neēd pat medu, jo tas redz iegūts ekspluatējot bites. Interesanti, vai viņi neiedomājas ka košļājot dārzeņus, tie izjūt briesmīgas mokas ? man liekas, ka šitie ir liekuļi.
- sieva šorīt stāstīja lasīto, ka pētnieks uzracis - gaļas ēšana esot ieradums, kas saglabājies no laikiem, kad priesteri upurēja dzīvniekus, tādejādi ļaujot to dvēselēm pārdzimt augstākās būtnēs un tādas gaļas ēšanai neesot nekāda sakara ar to rīšanu, kas tiek piekopta mūsdienās
- ja tā padomā, tad augot materiālajai labklājībai, vairums ēd tik daudz ka drīzumā sāk izjust veselības problēmas
- ēdot gaļu ar pareizu attieksmi un vajadzīgos daudzumos, diez vai kas ļauns notiksies
[User Picture Icon]
From:[info]maksims
Date: 18. Jūnijs 2004 - 11:41
(Link)
Daudzi neēd gaļu, jo baidās, ka arī paši varētu pēc kāda laika tikt apēsti.
From:[info]
Date: 18. Jūnijs 2004 - 12:41
(Link)
pseidoveģetārieši!
From:[info]pixie
Date: 18. Jūnijs 2004 - 15:01
(Link)
Tātad secināms, ka patērētāji Lielbritānijā arvien labvēlīgāk izturas pret gaļu un tās produktiem.
Muļķības. Ikdienā pārliecinos tieši par pretējo. Esmu tajā pašā Lielbritānijā, esmu veģetāriete, un aizvien vairāk manu draugu un paziņu par tādiem kļūst. Un nav gadījies sastapt nevienu, kurš no veģetārieša pārmestos atpakaļ par gaļēdāju.
[User Picture Icon]
From:[info]lusis
Date: 23. Jūnijs 2004 - 15:48
(Link)
es arii nesaprotu, kaa var tajaa LB paariet uz galjas eeshanu, njemot veeraa galjas kvalitaati.
pirms paris nedeeljaam biju uz daarza sveetkiem un cilveeki pat neiedomaajaas, ka taa galja ir jociiga, kameer es pateicu - bet normaala svaiga galja izskataas sarkana, sarkaniigi bruuuna vai balgana (vistai), nevis taada zaljganpeleeciiga, ko vini cepa... tipa kaut kaadi burgeri, kuros no normaalas galjas gan jau nav ne smakas.

starp citu interesants fakts - vaacijaa nepienjemt asinis no tiem donoriem, kas dziivojushi LB vairaak par 1 gadu.... heh dziives kvalitaate!

Nepabeigtā dienasgrāmata