(bez virsraksta) @ 00:07
kāpēc maltās gaļas mērci ar sieru jāsauc par lazaņju?
| | Add to Memories | Tell A Friend
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|
17. Augusts 2007(bez virsraksta) @ 00:07kāpēc maltās gaļas mērci ar sieru jāsauc par lazaņju? | | Add to Memories | Tell A Friend Commentskhmm
tu laikam tieshaam neesi eedis lazanju :D tur nu nava nekada sakara ar maltaas galjas meerci un sieru tik vien kaa jaa ir galja un jaa ir siers, un netikai :D aizbrauc ka uz itāliju, dārgais draugs... tur tev paskaidros daudz ko, arī to, ka makaronus ar kečupu ēst ir nāves grēks...
(Reply to this)
(Thread)
neputrojies! itāļi (jeb itālieši, kā centīgi labo korektūra manā darbavietā) gatavo pastu, kur viens no variantiem ir izvārītos makaronus sajaukt ar tomātu mērci (nevis kečupu, turklāt tas mērces var būt diezgan sarežģītas, ar visādiem tur sieriem, gaļām un velnzinko)...
a ja viņi tiešām jauca makaronus ar kečupu tad tie bija vai nu kkādi lohi vai prātu pārdzēruši vai abi divi kopā. Un kečups nav tomātu mērce? Manis pēc ir :) bet nu, laikam, vienkārši neesmu iedziļinājies. Jā, tur, laikam, nebija gluži tas kečups no pudeles, bet man viņš arī ne visai garšo, jo tur iekšā ir etiķis, kurš smird.
nav!!! itāļu tomātu mērces ir pavisam savādākas, tur ir tie tomāti pat tā kā vēl gabaliņos, tad vel visādi dārzēņi, sieri utt... nekāda sakara ar kečupu...
Man ir aizdomas, ka tas tā ir pie viņiem mājās. Romas vecpilsētā 2-os naktī biezu un pusjēlu picu varēju dabūt tikai ar kečupu. Tūristi saņem savus stereotipus, jo tie labi un lēti tirgojas, nevis to, kas ir patiešām labs, jo tas attiecīgi maksā vairāk un pagatavošanas process ir sarežģītāks, ja vien neesi asais ķinīzeris, kuram pofig.
Tas pats attiecas uz Lazanjām - garšīgākās lazanjas esmu ēdis.. Vācijā. Tur grieķu un itāliešu restorāni desiņu un kāpostu stingrās konkurences dēļ maksimāli izdabā klientiem. Lazanju, piemēram, tur atnes uz pannas vēl burbuļojošu un tā sāk atdzist tikai tad, kad esi uzmanīgi atvēris biezo siera pārsegu. Latvijā intereses pēc esmu lazanju pasūtījis 5 dažādās vietās un katru reizi saņēmis mazu, remdeni neizteiksmīgu kluci tikpat neizteiksmīga šķīvja viducī. Tas gan bija pirms 8 gadiem, atkārtot neesmu mēģinājis :) tu runā par saldētajām lazanjām, ko dažos Latvijas krogos ieliek mikroviļņos uz pusminūti un tad nes klientam, bet es vakar ēdu itāļu picērijā Pomodoro tādu šķidru karstu
(Reply to this)
(Parent)
|
|
Powered by Sviesta Ciba |
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|