Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 06:54

[info]dienasgramata:

Jaunākās moderno ģimeņu mājokļu tendences:

Saskaņā ar NAHB prognozēm, ASV līdz 2015.gadam vairāk nekā 60% jauno mājokļu gan vīram, gan sievai būs atsevišķa guļamistaba. Un ne jau puritānisku apsvērumu dēļ. Drīzāk praktisku. Psiholoģe un seksa terapeite Joy Davidson skaidro, ka mūsdienu stresa pilnajā dzīves ritmā netraucēts miegs, kad blakus neviens nesvaidās un nekrāc, nozīmē ļoti daudz. Turklāt tā esot arī iespēja uzlabot laulības dzīvi, neieslīgstot rutīnā un «ļaujot saglabāt kādu daļiņu noslēpumainības». Lai vai kā, bet ārzemēs atsevišķas laulāto guļamistabas esot visai izplatīta prakse. Ieviests pat īpašs termins – «atsevišķa kopā būšana» (separate togetherness). Dažos gadījumos laulātie pat dzīvo katrs savā stāvā, kā piemēram, politiķis un miljardieris Nelsons Rokfellers ar pirmo sievu, vai atsevišķos dzīvokļos vienā un tajā pašā namā, piemēram, aktieris Stīvs Mārtins ar tagad jau bijušo sievu. Rokzvaigzne Miks Džegers aizgāja vēl tālāk – viņam un bijušajai sievai modelei Džerijai Holai Ričmondas rezidencē katram bija sava ieeja, turklāt katrs apdzīvoja savu ēkas spārnu. Tiesa, šīs laulības ir šķirtas, bet, domājams, ne jau atsevišķo dzīves telpu dēļ.

Kā apgalvo Gopal Ahluwalia, NAHB pārstāvis, «Viss sākās ar atsevišķām ģērbistabām un vannas istabām, nu pienākusi kārta guļamistabām.» Arī citām telpām, piemēram, vairākām virtuvēm, atsevišķām darba telpām jeb kabinetiem, vairākām atpūtas telpām. Tendencei ierīkot atsevišķas laulāto vannas istabas blakus kopīgajai guļamistabai ir sena vēsture, protams, tiem, kas var to atļauties. Kā nākamās sekoja atsevišķas tualetes. Turklāt arī bērniem un viesiem savas. Kā zināms, ASV par mājokļa lielumu bieži spriež pēc vannas istabu un tualešu skaita. Saskaņā ar NAHB datiem, mūsdienās gandrīz 70% mājokļos pie katras no vannas istabām atrodas atsevišķa tualete.

Jau kādu laiku par normu kļuvušas atsevišķas laulāto ģērbistabas jeb garderobes. Ņemot vērā modes kultu, kad dzīve nav iedomājama bez garderobes atjaunošanas ik sezonu, celtnieki prognozē garderobes istabu platību palielināšanos. Gan dāmām, gan kungiem. Viens no iemesliem esot, lai rīta agruma steigā abi strādājošie laulātie varētu izvēlēties attiecīgajai dienai piemērotu apģērbu, nerīvējoties viens otru.

Darba kabinets mājās nav nekas jauns, 94% no mājokļiem pēc pasūtījuma tāds tiek ierīkots. «Vienīgi pēdējā laikā pieprasītas tiek divas pilnībā aprīkotas darbistabas - viņam un viņai,» uzsver Sotheby's International Realty maklere Denise LeFrak Calicchio. Lai izveidotu katra laulātā interesēm atbilstošu atpūtas telpu, piemēram, meditācijas telpu viņai un atpūtas zāli ar biljarda vai pokera galdu un medību trofejām viņam, tiek samazināta kopīgās dzīvojamās istabas platība.

(c) Diāna Zobena
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata