Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 08:41

[info]dienasgramata:

riskēšu kļūt nepopulārs, bet es tiešām nesaprotu - ko nozīmē "solidarizēties ar igauņiem"?
paziņot, ka mēs atbalstām ideju pārvietot Bronzas karavīru par pāris kvartāliem tālāk? tas taču ir smieklīgi! pirmkārt, vai tad kāds, izņemot zombētus krievu šovinistus, šaubās par to, ka tā bija normāla, taču neveiksmīgi realizēta ideja? otrkārt, tas jau ir izdarīts, pārvietots un pabeigts - nekādu atbalstu viņiem šajā jautājumā vairs nevajag. un arī pati igauņu valdība beigu beigās to nepacēla ne par kādu principa jautājumu, kas būtu saistīts ar okupācijas seku likvidēšanu vai patiesību par II Pasaules kara beigām, nē, runa bija tikai par piemērotāku vietu - nevis pilsētas centrā, bet kapos.
solidarizēties, izsakot līdzjūtību? tas būtu saprotams, ja būtu notikusi liela traģēdija, taču vienīgais upuris, cik noprotams, ir no pašu huligānu vidus, savukārt par izdemolētiem modes preču veikaliem parasti neviens līdzjūtības neizsaka, vismaz ne starptautiskā līmenī.
solidarizēties, nosodot Krieviju? par ko? par krievvalodīgo igauņu ālēšanos dzērumā? vienīgais, par ko oficiāli var nosodīt, ir par milicijas pasivitāti pie Igaunijas vēstniecības Maskavā. var nosodīt atsevišķus krievu politiķus par izteikumiem, kas iejaucas Igaunijas iekšējās lietās. viss pārējais (par specdienestu inspirētām provokācijām), ir mīti, turklāt, grautiņi tiešām bija visdrīzāk nejauši izprovocēti, nevis rūpīgi izplānoti un organizēti.
savukārt, ja mēs tiešām pieņemam, ka tā ir Krievijas specdienestu akcija, vai mēs gribam solidarizēties, pasakot: "malači igauņi, kādi jums forši grautiņi, mēs arī tādus gribam"? jā, to tikai kremlis gaida. provokācija būs pa īstam izdevusies, ja latvieši aiz neko darīt sanāks Vecrīgā, sastāsies bariņā un gaidīs, vai tikai krievi nenāks sist skatlogus. ja ļoti stipri gaidīs, gan jau arī atnāks. jums nav ienācis prātā, ka aicinājumi uz pretkrievu mītiņu 9. maija priekšvakarā varēja tikt izplānoti vienīgi Maskavā?

p.s. skaidrs, ka Saeimai vajadzēja to deklarāciju pieņemt, tikai muļķīgi, ka starptautiska atbalsta deklarācija īstenībā izrādījās iekšpolitisks jautājums
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata