Nepabeigtā dienasgrāmata


5. Maijs 2004

(bez virsraksta) @ 00:42

es vēl laikam neesmu izstāstījis, ka lasu ļoti labu grāmatu.
Tik labu, ka vakar lasot man vajadzēja vairākas reizes piecelties un pastaigāt pa istabu, lai izdomātu - turpināt lasīt, vai pataupīt nākamajai dienai.
Jo labas grāmatas parasti tik ātri beidzas, ka pēc tam vēl ilgi ir žēl, ka tu biji tāds muļķis un izlasīji visu uzreiz, nevis pataupīji kādam īpašam vakaram, kad visi mājinieki aizgājuši gulēt, tu esi paēdis, nomazgājies, uzlējis tēju un uzskaņojis savu mīļāko mūziku, sakrāvis uz grīdas spilvenu un segu kaudzi, ieritinājies tajā un tad, tikai tad varētu lēnām un netraucēti izbaudīt to, cik patiesībā laba ir grāmata, ko tūlīt, tūlīt tu lasīsi..
nez kāpēc vienmēr, kad tu to izdari, grāmata izrādās pavisam ne tāda, kā biji domājis, bet šī patiešām ir laba. es vakar lasīju, ar diviem pārtraukumiem, es jau teicu - piecēlos un nedaudz pastaigāju pa istabu, lai nomierinātos, bet tomēr ir palicis tāds mazs gabaliņš šodienai, nu, ziniet, tas, kas labām grāmatām parasti ir pats riskantākais, kad tu esi izlasījis līdz tādai svarīgai vietai un saproti, ka viss, grāmata ir patiešām laba, to, ko tu jau esi izlasījis, neviens vairs nevar sabojāt, taču ir vēl mazs gabaliņš, kurā viss var notikt, var beigties tā un var beigties pavisam savādāk, turklāt grāmatā ir daudz tādu vietu un detaļu, kas var izrādīties nesvarīgas, bet var arī piepeši saslēgties ļoti svarīgā ķēdē un pilnīgi izmainīt visu grāmatas domu, visu to, dēļ kā tu esi lasījis.. un man tagad atliek izlemt - lasīt šovakar vai atstāt uz rītdienu..

nekādu derīgu padomu jūs man te nesniedzat, tāpēc izvēlēšos drošāko paņēmienu un iešu gulēt
(lai gan arī gulēt kopš Secret Window noskatīšanās vairs nemaz nav tik droši..)
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 5. Maijs 2004 - 00:45
(Link)
Kā man patiktu, ja Tu būtu nevis tāds, bet drusku citāds, piemēram - pateiktu, kas tā par grāmatu. Lai gan es jau saprotu, saprotu, ka posts nav par to grāmatu, bet pavisam ko citu, un tomēr tik ļoti gribas zināt un varbūt izlasīt arī...
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 5. Maijs 2004 - 00:55
(Link)
ai, nezinu, vai vajaga teikt, bet galvenais, ka labs cilvēks ir uzrakstījis, un ir prieks par šo cilvēku, nu, ka viņam izdevies tomēr tik labi uzrakstīt, jo visādi jau varēja, turklāt var arī just, ka ļoti riskanti rakstīts, riskanti nevis tajā nozīmē, ka kaut kā negaidīti un neparasti, bet tieši tajā nozīmē, ka uzrakstīts tieši tā, kā viņš runā savas lugas, un, ja būtu tikai tas, tad būtu galīgi garām un pavisam slikti, jo tas jau būtu tā kā lēti un populāri, un patiesībā nekā jauna, un visi tie paši jau vienreiz, otreis pārbaudītie paņēmieni.. bet nē, viņam ir izdevies nevis vienkārši pagarināt savus monologus, bet patiešām labi savienot tos īstā grāmatā, īstā romānā, bet var jau būt, ka arī tas nav galvenais, bet gan tas, ka tu lasi un jūti, ka autors ir labs un GRIB būt labs un galvenais varonis, lai arī nav autors un un ir pavisam savādāks, taču arī GRIB būt labs cilvēks un prot saskatīt labo citos cilvēkos un priecāties par to labo, un tu jūti, ka, lasot proti saskatīt labo citos cilvēkos kopā ar to galveno varoni un kopā ar autoru, ai nezinu, kaut kā banāli man te sanāca, taču es ar bažām sāku lasīt griškoveca jauno romānu "krekls", bet tad man palika ļoti labi..
un tieši "palika" šeit ir īstais vārds
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 5. Maijs 2004 - 08:42
(Link)
Ahā! Nez vai Polarisā ir?
P.S. Un, lūdzu, neaizmirsti par tiem datumiem, ja?
[User Picture Icon]
From:[info]ezic
Date: 5. Maijs 2004 - 00:47
(Link)
cik pazīstama situācija...

un tomēr, padalies, kas tā ir par grāmatu? ;))
[User Picture Icon]
From:[info]wilkacis
Date: 6. Maijs 2004 - 02:57
(Link)
Ja nemaldos Marks Tvens reiz bija teicis, ka grāmata, kuru nav vērts lasīt otrreiz, nav vērts lasīt vispār. Tas tā - par to sabojāšanu izlasot grāmatu pārāk ātri.
Laba grāmata pirmo reizi jāizlasa no vāka līdz vākam neapstājoties. Tikai tā var viņu izgaršot pilnībā. Tad var apsēsties, padomāt, varbūt izlasīt vēl. =)

Nepabeigtā dienasgrāmata