Nepabeigtā dienasgrāmata


Reply To:

(bez virsraksta) @ 18:16

[info]dienasgramata:

Bet jūs pamanījāt, ka Rokpeļņa kartiņas nav čekas maisos?
Sāku skatīties tikai, lai uzzinātu Eipura segvārdu (nekas interesants - Ivars), meklēju Rokpelni un negaidot uzdūros uz savas jaunības diskotēkas vadītāju (segvārds - Operators), ne jau tā, ka tas mani tagad pārsteigtu, viņš bija veiksmīgs kreisais uzņēmējs astoņdesmito gadu sākuma padomju laikā, kas savai inženiera algai piepelnīja, drukājot falšas ieejas biļetes diskotēkā un kontrolējot plašu piegādi no Skandināvijas, es jau arī saņēmu par spēlēšanu uz rokas un biju priecīgs. Interesantākais tas, ka viņš tolaik pauda pārdzīvojumu par to, ka mani izsauca uz čekas kabinetu pēc kādas ideoloģiski ne pārāk pareizas diskotēkas programmas, un vēlāk, deviņdesmitajos mēģināja lūgt piedošanu, ka (viņaprāt) šī notikuma dēļ es tiku nosūtīts uz Afganistānu. Otrs interesantais ir tas, ka decembra sākumā viņš pan piepeši (pēdējo reizi kontaktējāmies pirms gadiem 20) atrakstīja epastu ar lūgumu piezvanīt. Es nepiezvanīju, lai arī tobrīd neiedomājos, ka tas saistīts ar maisu atvēršanos.
Vēl tur ir mans klasesbiedrs, bet viņš pats kādā klases salidojumā izstāstīja, kā ticis šantažēts. Savervēts mēnesi pirms skolas beigšanas.
Vēl tur ir mans filozofijas bakalaura darba vadītājs, jogas skolotājs, Dalailamas pārstāvis Baltijā, Latvijas brīvmūrnieku ložas Lielmeistars, žurnāla "Dadzis" redaktors un kas tikai vēl ne Andris Ruģēns (segvārds - Ralfs), savervēts 1975. gadā, ja nemaldos, viņš ir strādājis arī OBHSS (nodaļa cīņai ar padomju īpašuma izlaupīšanu, dibināta kā čekas sastādvaļa, vēlāk pārgāja zem Iekšlietu ministrijas, bet arī izmantoja aģentu tīklu).
Vēl tur ir mācītājs Uldis Rožkalns, kaismīgais sludinātājs no Kristīgā radio (segvārds - Hamlets).
Vispār segvārdi ir vietām smieklīgi - Kalniņi izvēlējās būt par Lejiņiem vai Dzelmēm.
Divi vīri ar vienādiem, retiem uzvārdiem (neatceros), bet dzimuši ar 10 gadu starpību, arī savervēti attiecīgi ar atstarpi un no dažādiem čekistiem, izvēlējušies segvārdus Svetik un Gaisma.
Vēl smieklīgi ir ar Rubeni, Inkēnu un Šipkēvicu - nez, viņi paši zināja, ka visi trīs ir ziņotāji?
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

Nepabeigtā dienasgrāmata